Friday, September 26, 2014

OE

På onsdagen gick jag och Riina på Oikeutta Eläimille mötet i Kirjakahvila (samma ställe vi vegan brunchade på). Vem som helst fick attend the meeting och vi satt ungefär 10 pers runt bordet och diskuterade bland annat animal rights, olika experiences & kommande evanemang. 

Jag har bestämt mig för att börja angagera mig mera angående animal rights så detta kommer bli super braaaa!

 Som tips för alla er djur älskare där ute så ordnar OE olika möten, filmkvällar och event som man får gå på helt fritt fram (kolla deras facebook sida!) På mötet diskuterade vi bland annat om vegaani messut som tar plats i Tallinn den 1.11, det är gratis inträde & alla är välkomna att joina, EXCITING!!!!! Efter mötet kollade vi på filmen Speciecism, även till filmen var det free entry och det var en massa människor som kom på plats (bl.a. också Cecu & Nici! Sedan bjöd Kirjakahvilans staff också på nybakade pasteijer med tofu-spenat-soltorkadtomat fyllning + blåbärspaj (veganskt såklart) + kaffe/te. 


Själva filmen/dokumentären Speciecism handlar om en kille som från början vill prove wrong alla djuraktivister genom att visa att djuren mår bra, så han visiterar en massa mjölk/kött/ägg farmer, träffar en massa människor inom industrin och slutet är väll inte så svårt att  gissa..:) sjukt bra film, rekommenderar starkt! 

No comments:

Post a Comment